21 септември 2018 | Кафе пауза

На кој тип личности сте му привлечни според вашиот хороскопски знак?

Откријте што вас ве привлекува или одбива кај секој од знаците и кои особини треба да ги поседувате, за да биде вашата љубовна врска компатибилна.

Истражување: Што кажува вашиот тип на личност за вас?

Едно огромно ново истражување открило четири нови типови личности.

Неопходни предмети што секој треба да ги има во кутијата за прва помош

Секогаш може да се случи некоја несреќа дома, па важно е да бидете подготвени.

5-те најдобри книги за медитација за почетници и искусни

Книгите остануваат најдобрите извори за медитација, од кои повеќето биле напишани долго пред појавата на Интернетот.

Што значи плачењето после секс за вас и вашиот партнер?

Плачењето после секс не секогаш значи дека партерот е тажен, во болка или дека е преплавен со емоции.

Како изгледаат органите и процесите во нашето тело под микроскоп?

Сè уште се дебатира на темата кој го измислил микроскопот, но сите се согласуваат дека оваа направа ни ги отвори портите кон за нас непознат свет.

25-те најубави панорами во светот

Луѓето отсекогаш се обидувале да градат што е можно повисоки градби...

Домашно капучино со цимет

Разубавете го вашето викенд кафе...

Дали науката откри како навистина изгледал Исус?

Ако прашате 100 луѓе на улица како мислат дека изгледал Исус, повеќето ќе ви го дадат истиот одговор – висок, со светла кожа, долга коса и добро одржувана брада.

Филм: Џони Инглиш повторно во акција (Johnny English Strikes Again)

Џони Инглиш се враќа од пензија за да се бори против генијален дигитален криминалец...

Како природно да го зголемите лачењето ендорфини?

Ако го знаете чувството што се јавува по напорно вежбање, тогаш знаете како изгледа кога се лачат ендорфини во вашиот систем.

15 неверојатни здравствени придобивки од слушањето бел шум (white noise)

Со тек на време, ќе забележите како се подобрува вашата концентрација, интуиција, емоционална стабилност и продуктивност. Може да помогне и во развојот на самодовербата и волјата.
12