Домашно капучино со цимет

Домашно капучино со цимет

Разубавете го вашето викенд кафе

Потребни состојки:
  • 4 супени лажици инстант кафе
  • 120 милилитри млеко
  • Цимет
Начин на подготовка:

Сипете го млекото во голема шолја и ставете го во микробранова на околу 30 до 45 секунди. Потоа матете додека не добиете мека пена. Подгответе го кафето на вообичаениот начин, а потоа внимателно додајте го во шолјата со млекото. За најдобар визуелен впечаток, кафето треба да се задржи над млекото, но под пената. На крај, засладете со прстофат цимет.

Сакате нешто посилно? Пробајте го и овој рецепт за коктел со кафе, виски и цимет.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар