отказ | Кафе пауза

6-те најголеми грешки што ги правиме при давање отказ

За вас ги издвоивме најголемите и најчестите грешки при давање отказ според експертите за човечки ресурси.

Вработените даваат отказ поради лошите шефови, а не поради работата

Најчестата причина за отказ од работното место е тоа што луѓето се уморни да работат за лоши шефови.

Луѓе кои ги надминале своите стравови и дале отказ од работата што ја мразат

Сите имаме свои причини зошто можеби се чувствуваме заглавено, но некои луѓе се доволно храбри да направат промена.

Прочитајте го искуството на овие 5 жени кои дале отказ за да го спасат своето ментално здравје

Постојат луѓе кои се чувствуваат како робови на своето работно место, но се плашат да го направат чекорот кон вратата.

Важни прашања кои треба да си ги поставите пред да дадете отказ од работното место

Пред да ја донесете конечната одлука морате да размислите за сите можни последици од неа. Овие 16 прашања ќе ви помогнат да одлучите дали треба да дадете отказ на работното место.

Сте добиле отказ? 7 совети што ќе ви помогнат да се вратите на вистинскиот пат

Ако сте го изгубиле работното место, сигурно многу добро ви е познат првичниот шок и неверувањето дека тоа токму вам ви се случило.

Што треба да знаете пред да дадете отказ на вашето работно место?

Прочитајте ги 4-те клучни работи кои треба да ги знаете доколку планирате да ја промените вашата кариера.

Можеби е до вас! Ова се знаци дека заслужувате отказ од работа

Постојат лоши шефови на кои секој сака да се жали, но постојат и лоши работници со кои никој не сака да губи нерви и пари.

6 знаци дека шефот ви спрема отказ од работа

Вие можеби ненадејно ќе ја примите информацијата за вашиот отказ, но шефот долго размислува за тоа пред да ве извести.

Како да кажете на интервју за работа дека сте добиле отказ?

Отказот е многу непријатно искуство од кое последиците може да се почувствуваат и многу подоцна, кога луѓето кои ги спроведуваат интервјуата за работа го поставуваат прашањето „Зошто го напуштивте последното работно место?“

Кул бариста си дава отказ со стил

Доколку планирате да си дадете отказ од кафулето во коешто работите, за да започнете сопствен бизнис, воедно можете и да им приредите мала забава на муштериите пред да си заминете.
12