28 ноември 2017 | Кафе пауза

Одлични трикови со креда: Ги суши мокрите обувки и ги чисти старите садови!

Кога луѓето ќе помислат на креда, прва асоцијација е училишна плочка или детска забава во текот на летните месеци.

Девојки, дали правилно се грижите за интимното здравје?

Секоја жена би требало да се грижи за интимното здравјето на соодветен начин.

Моќни афирмации кои ги користат најуспешните луѓе во светот за да го добијат тоа што го сакаат

Доколку не ви е јасно какви афирмации треба да користите, прочитајте ги моќните афирмации на најуспешните луѓе во светот...

Како да бидете посреќни во новата година ако 2017-та ви била навистина тешка?

Можеби 2017-та не била вашата година, но тоа не мора да важи и за следната. Погледнете како 2018-та да ја направите една од најдобрите години во вашиот живот.

Најновото истражување докажа: Материјалистите имаат повеќе пријатели на Фејсбук!

Социјалните мрежи станаа приватни реклами и супер платформа за за промовирање.

10 случаи кога компјутерите станале непријателски настроени кон луѓето

Можеби сè уште не треба да се тресеме од страв дека компјутерите преземаат сè, но од друга страна сепак постојат ситуации во кои машините и вештачката интелигенција биле надвор од контрола.

Кој е најголемиот симптом на депресија што честопати се занемарува?

Дури и ден денес, многумина го занемаруваат најголемиот симптом што ја открива депресијата кај луѓето.

5 одлуки кои можете да ги донесете уште денес за да водите посреќен и поисполнет живот

Дали нашиот живот е само магичен круг во кој учиме, одиме на работа, плаќаме сметки и се обидуваме да пронајдеме време за пријателите, семејството, забава и сон?

16 секојдневни работи што се забранети во Северна Кореја

Лидерот и владата постојано се обидуваат да го заштитат народот од надворешните влијанија со тоа што забрануваат одредени типови фризури и облека.

Важни прашања кои треба да си ги поставите пред да дадете отказ од работното место

Пред да ја донесете конечната одлука морате да размислите за сите можни последици од неа. Овие 16 прашања ќе ви помогнат да одлучите дали треба да дадете отказ на работното место.

Што значи Венера во Стрелец за вашиот социјален живот во декември?

Од почетокот на декември, па сè до 25-ти декември Венера ќе се наоѓа во Стрелец. Со ова сите ние ќе бидеме со подобро расположение и ќе се појави доза оптимизам.

Научниците откриваат: Секојдневни предмети што не смеете да ги позајмувате на други луѓе

Дознајте кои предмети не смеете да ги позајмувате никому, па дури ни на вашите најдраги и најблиски...
12