20 март 2016 | Кафе пауза

Рајско стапче: Растението кое лечи преку 50 болести и здравствени нарушувања

Во Египет е познато како „растение на бесмртноста“, а древните Индијанци го нарекувале „рајско стапче“.

Неверојатни фотографии од океанските бранови кои изгледаат како да се направени од стакло

Фотографот Бен Тоуард од Тахити совршено ја отсликува убавината и моќта на океанските бранови и прекрасните зајдисонца.

Научниците се чекор поблиску до создавањето човечки срца

Огромен напредок во медицината кој ќе спаси многу животи.

Што треба да знаете пред да дадете отказ на вашето работно место?

Прочитајте ги 4-те клучни работи кои треба да ги знаете доколку планирате да ја промените вашата кариера.

Филозофијата на Руми: 7 моќни совети од најзначајниот исламски поет

Џалалудин Мухамед Руми, познат и како Мевљана, бил поет, правник, исламски ученик и теолог.