односи | Кафе пауза

5 знаци за да утврдите дали некој „глуми“ жртва или не!

За жал, кога некој глуми жртва ретко го добива она што вистински го посакува!

Како комуницирате со луѓето? За здрави односи потребна е здрава комуникација

Кој е вашиот начин на комуникација со другите луѓе? Како ги надминувате недоразбирањата? Прочитајте повеќе за различните видови комуникација.

Мали нешта што можат дополнително да ги подобрат односите со вашиот партнер

Многу е важно да си дадете простор себеси, а и на вашиот партнер и да продолжите да растете надвор од вашата врска.

8 знаци дека луѓето ве земаат здраво за готово

Ако секогаш давате сè од себе, но добивате помалку од она што навистина го заслужувате, можеби е време да ги преиспитате вашите односи.

Следете ги овие 5 совети што ќе ви помогнат да имате добри односи со секоја личност со којашто сте во конфликт

Простувањето е често тежок чекор што бара многу енергија и психолошка стабилност, но во никој случај не е секогаш задолжително.

Зошто сме поучтиви со непознатите отколку со блиските?

Блиските луѓе ги сакаме повеќе отколку оние кои не ги познаваме добро, па би требало тоа да нѐ поттикнува да бидеме потрпеливи и поучтиви со нив. Но, тоа најчесто не е така.

4 видови токсични луѓе и како да живеете со нив

Токсичните луѓе се оние индивидуалци кои влијаат негативно на останатите со тоа што ги манипулираат за сопствена корист. Како да ги препознаете овие луѓе?

Како да ги зацврстите односите со луѓето околу вас за само една минута?

Во секоја социјална ситуација се однесуваме поинаку: она што е природно за со едни луѓе е тотално неприфатливо за со други. Затоа е важно да одржуваме рамнотежа и да не поминуваме одредени граници. Сепак, одржувањето добри односи е работа.
Датум: 10 сеп 2019
, Автор:

Односите со родителите влијаат врз изборот на брачниот партнер

Сите проблеми со спротивниот пол влечат корени од нашето детство. Каков однос сме имале со мајката или со таткото, таков однос ќе имаме и со нашите сопружници, тврди психологот Јулија Талантсева.

Признај! – Виновна. Зошто имаме тенденција да ги обвинуваме другите?

Сите луѓе повеќе или помалку ги обвинуваат другите...
Датум: 29 авг 2018
, Автор:

7 старомодни совети за одржување на вистинско пријателство

Потсетете се како некогаш се одржувале пријателските односи и започнете да ги применувате тие начини.

Како подобро да се запознаете себеси преку односите со другите луѓе?

Во секојдневието ќе се сретнете со многу ситуации кои можете да ги искористите за да извлечете некоја поука, да го направите вашиот живот подобар или поедноставен.