Зошто сме поучтиви со непознатите отколку со блиските?

Блиските луѓе ги сакаме повеќе отколку оние кои не ги познаваме добро, па би требало тоа да нѐ поттикнува да бидеме потрпеливи и поучтиви со нив. Но, тоа најчесто не е така.

Тинејџери измислиле квака која уништува бактерии

Како тинејџери, малкумина од нас размислувале за изуми кои потенцијално би го промениле светот. Но, тинејџерите Сун и Кинг од Хонгконг го менуваат начинот на кој гледаме на тинејџерите.

Важна причина зошто е подобро да јадете храна зготвена дома

Храната која ќе ја подготвите дома содржи значително помалку хемиски супстанци кои се штетни за здравјето.

Најголемите стравови на секој од хороскопските знаци

Тука не зборуваме за страв од пајаци или височина, туку за страв поврзан со подлабоки емоции.

Новороденчето може да ги промени мозокот и телото на таткото

Некои нови истражувања покажуваат дека мажите се подложни на хормонални промени и промени во однесувањето кога добиваат дете.