однесување | Кафе пауза

Како да престанете да им угодувате на другите?

Дали некогаш сте се нашле во ситуација да бидете принудени да кажете „да“ кога повеќе би сакале да кажете „не“ само поради тоа што сакате да им угодите на другите?

Зошто ги повредуваме оние кои ги сакаме?

Еве кои се можните причини за ваквото однесување.

5 причини зошто сте такви какви што сте

Доколку се обидете да ги разберете, ќе ви биде полесно да работите на својот личен развој.

6 причини зошто децата врескаат и како да се справите со тоа

Постојат повеќе причини за овој гнев, а најраспространетата е што на овој начин, децата ги искажуваат своите фрустрации, чувства и емоции.

Што прават мачките кога не сте дома?

Со над еден милиони прегледи, видеото на Роб, сопственик на мачки, му покажа на светот дека не сме ни свесни колку многу им недостасуваме на мачките кога не сме дома.

Како се однесува секој хороскопски знак откако ќе ве изневери?

Изневерувањето ја разнишува довербата во секоја врска, а најчесто води и до раскинување. Во продолжение прочитајте како се однесуваат хороскопските знаци откако ќе ве изневерат.

Дали го разгалувате вашето куче со вашето однесување?

Прекумерната грижа, љубов и внимание навистина не се добри за вашето домашно милениче. Верувале или не, вашето куче ќе продолжи да ве сака бесконечно, дури и кога ќе престанете да го разгалувате.

7 чекори како да се справите со вашето дете ако презборува

Вам тоа однесување ви е чудно, но сепак можете да најдете решение и да управувате правилно со овие ситуации со цел да изградите здрав однос со вашите деца.

Зошто секој хороскопски знак изгледа застрашувачки, иако не е таков?

Вашите постапки имаат големо влијание врз впечатокот што го оставате кај другите луѓе, а астрологијата игра голема улога врз вашето однесување.

Како се однесува секој хороскопски знак ако ве гледа само како пријател?

Ако чувствувате дека почнавте да се заљубувате во вашиот пријател, но не сте сигурни дали и тој го чувствува истото за вас, астрологијата може да ви помогне да го откриете тоа.

Зошто некои мачки сакаат да лежат во мијалникот?

Мачките понекогаш се однесуваат навистина чудно и нема објаснување за нивното однесување. Меѓу чудните однесувања е и спиењето во мијалникот.