мобилни телефони | Кафе пауза

Дали се паметните телефони – цигари на модерното време?

Живееме во ера во која мобилните телефони ги нарушија социјалните односи.

Дали апликациите ни го „уништија“ животот?

Најпрво, беше интересно кога преку апликација можеше да се работи, да се оди на состаноци, да се плаќа... Денеска, се чини дека токму апликациите на мобилните телефони ја презедоа контролата врз животот.

Како се користеа телефоните во 90-тите, а како се користат денес?

Денес децата имаат мобилни телефони уште на возраст од 6-7 години, но вие сигурно се сеќавате на вашиот прв мобилен телефон кој веројатно бил од марката Нокиа и сте можеле да скршите глава со него.

9 причини зошто батеријата на вашиот телефон се троши премногу брзо

Без разлика каков паметен телефон имате, сигурно и вам ви е познат проблемот со брзото трошење на батеријата.

Смртта на конверзацијата: Фотографии од луѓе кои се целосно опседнати со своите смартфони

Погледнете ги овие фотографии и размислете, дали можеби и вие изгледа вака од страна?

Што ни прават мобилните?

Краткиот филм „I Forgot My Phone“ иронично ја прикажува болната вистина за нашата врска со технологијата, заради која често пропуштаме да ги доживееме врските со другите луѓе и едноставно да учествуваме во убавите моменти од кои сме дел.
Датум: 25 авг 2013
, Автор:

Светот без мобилни телефони

Можете ли да замислите да го апдејтувате вашиот профил на Фејсбук, да поставувате видеа на Јутјуб или да твитате без мобилни телефони?
Датум: 13 јул 2013
, Автор:

Чаша за пиво што го поттикнува дружењето во ноќните клубови

Чашата за пиво т.н. „The Off Glass“ е дизајнирана така за да може да се користи само доколку се потпре на мобилен телефон.
Датум: 18 јун 2013
, Автор:

Дали мобилните телефони ни го „пржат“ мозокот?

Како да ја намалите штетноста од радијацијата која ја шират мобилните телефони, врз вашето здравје?

Господарот на смартфоните

Кој со кого управува - вие со телефонот или телефонот со вас? Проверете. :)
Датум: 06 дек 2012
, Автор:

Технологија за стари луѓе

Овие неколку апликации би можеле многу да им помогнат на оние кои веќе зачекориле во третото доба од животот.

10 најкул концепти за мобилни телефони

Технологијата сè уште не достигнала до нејзините граници, а дизајнерите постојано измислуваат нови концепти кои тотално го менуваат корисничкото искуство и очекувањата од еден мобилен телефон.
Датум: 07 јул 2011
, Автор:
12