5 модели на чевли кои се најмодерни за оваа пролет

Со почетокот на сезоната пролет/лето, модните магазини, меѓу кои и „Вог“, ги избраа моделите на чевли кои ќе се носат во следните неколку месеци...

Тест: Првата форма што ќе ја видите кажува каква личност сте

На основа на перцепцијата, можеме да откриеме многу карактеристики за луѓето околу нас, особено кога се работи за одредена слика на која може да се забележат повеќе форми.

Дали апликациите ни го „уништија“ животот?

Најпрво, беше интересно кога преку апликација можеше да се работи, да се оди на состаноци, да се плаќа... Денеска, се чини дека токму апликациите на мобилните телефони ја презедоа контролата врз животот.

6 здравствени нарушувања кои ги предизвикува анксиозноста

Анксиозноста сама по себе е нарушување и претставува преголем товар за личноста која страда, но за жал таа може да предизвика и големи и сериозни проблеми со физичкото здравје.

Што им е заедничко на сите успешни жени?

На патот до успехот клучен фактор е самодовербата. Сите успешни жени имаат најразлични карактеристики, но има и 5 нешта кои се заеднички за нив.

Што навистина го спречува стареењето, а што е само фрлање пари?

Стареењето е процес кој не можеме да го запреме, а првите знаци се највидливи токму на кожата. Сепак, луѓето сакаат што подолго време да изгледаат младо...

Неверојатно лесно: Исчистете дамка од кафе со нешто што веќе го имате дома!

На љубителите на кафето често им се случува омилениот пијалак да им заврши на облеката, чаршавот на масата или на прекривката на мебелот...

Би ноќевале ли во хотел на 320 километри над Земјата?

За неколку години луѓето ќе имаат можност туристички да ја посетат вселената, но дали сите ќе имаат прилика да го реализираат тоа?