младост | Кафе пауза - Part 4

Неколку работи со кои не треба да се оптоварувате во младоста

Стресот е неизбежен дел од живеењето на секој млад човек, но еве кои се работите за кои 20(и нешто)-годишниците не треба да се вознемируваат.

30 работи за кои ќе се каеме кога ќе остариме

Младоста треба да се потроши на забава, авантура, искуства, учење... На што ќе кажете дека сте ја потрошиле вие вашата?
Датум: 13 јан 2014
, Автор:

Пабло Пикасо и неговиот генијален ум

Прочитајте ги овие цитати од генијалецот Пабло Пикасо, кои ќе ви покажат дека бил подеднакво генијален во повеќе полиња од животот исто колку и во уметноста.

Љубовни лекции кои мораме да ги научиме во 20-тите години

Прочитајте кои љубовни лекции треба да ги научиме најкасно до 30-тата година.

Водете многу љубов за да изгледате 7 години помлади

Доколку вие се чувствувате романтично, но вашиот партнер со задоволство си легнува да спие, вртејќи ви го грбот, тогаш може да го премислите пренесувајќи му ја оваа информација. :)

Леонардо Дикаприо во ултрасмешно ретро издание

Доколку мислевте дека секси актерите како Леонардо Дикаприо, немаат фотографии од детството коишто би сакале да ги запалат, еве нешто што го докажува спротивното. :)

Книга: „Препушти се“ – Сара Десен

„Ако во еден убав приморски град оставите двајца осаменици со безброј слободни летни ноќи, навистина може сешто да се случи...“
Датум: 13 фев 2013
, Автор:

25 работи кои ги научивме после 20-тата година од животот

Постојат некои работи за коишто сите можеме да се согласиме дека ги научивме во овие возбудливи години од животот.

Книга: „Дамата и еднорогот“ – Трејси Шевалие

Откријте ја мистеријата зад едно од најдобрите светски дела - „Дамата и еднорогот“, таписериите во кои секоја нишка има своја приказна...

Најголемите разочарувања во животот

Во животот секогаш постојат падови и подеми. Еднаш сте на врвот, друг пат ве газат. Како и да го живеете животот, секогаш ќе постојат состојби, луѓе и случувања кои ќе ве разочаруваат.

Творештвото на Горјан Петревски – времеплов кон младоста

Човекот кој најдобро знае да ги одгатне детските тајни, да раскаже за кревките чувства во младоста и да ве наврати во детството ако веќе сте станале дел од светот на возрасните...
Датум: 09 јан 2013
, Автор:

Станувате зрели кога сексот ќе престане да ви биде на прво место

Речиси половина учесници од едно истражување кое го спровело интернет порталот за пронаоѓање партнер www.seekingarrangement.com, сметаат дека 28-та година претставува пресвртница во животот...