милениче | Кафе пауза

Норвешка шумска мачка: Прекрасно милениче кое сака други мачки и кучиња

Норвешката шумска мачка е една од оние мачки што многу брзо ќе се спријатели со сите.

Нова апликација со која ќе можете да проверите дали вашето милениче е гладно или вознемирено

Креаторот на апликацијата објаснува дека мачките, за разлика од луѓето, немаат заеднички јазик, но секоја „комуницира“ на уникатен начин.

Еден ветеринар открива што прават миленичињата во последните моменти од животот и тоа е многу тажно

Многумина ја доживуваат загубата на домашното милениче како загуба на член од семејството.

Момче спасило мала верверичка што не може да оди, а сега тие се најдобри пријатели

Верверичката се вика Чипи и таа му помага на Игор да се оттргне од секојдневните грижи, а веќе има и своја куќарка и е многу послушна.

4 нешта што треба да ги знаете доколку сакате домашно милениче зајак

Како и секое милениче, и зајакот бара поголема одговорност отколку што мислите.

Губењето милениче е потрагично отколку што мислат повеќето луѓе

Врските со милениците се силни, па сосема природно е да почувствувате вистинска загуба кога вашето милениче ќе умре.

5 причини зошто вашето милениче ве прави среќни и здрави

Без разлика дали имате проблеми со менталното здравје или само се чувствувате осамено и тажно, миленичето навистина може да ви помогне.

13 прашања што треба да си ги поставите пред да посвоите милениче

Голем дел од милениците се напуштени бидејќи луѓето не знаат во што се впуштаат кога ги посвојуваат.

Што може да ве научи вашето милениче за животот, љубовта и сè останато?

Дали сте помислиле какво влијание има вашето милениче врз вас и вашето ментално здравје?

Напуштена верверица станала најслаткото домашно милениче

Кога еден маж се вратил дома открил дека мајка верверичка направила гнездо во неговиот кревет за неа и за нејзините две новороденчиња.

Неверојатната приказна на петелот Бри и неговата сопственичка Камил

Можеби сметате дека кокошките и петлите се само глупави животни и не можат да направат ништо што ќе ве изненади.

Неверојатно милениче: Жена спасила бумбар без крилја

Минатата пролет Фиона Пресли, библиотекарка од Шкотска налетала на изненадувачки феномен кој никогаш нема да го заборави.