контрола | Кафе пауза - Part 3

Време е да се ослободите од минатото, а следниве 20 знаци укажуваат на тоа

Kакво и да било, без разлика какви слатки или горчливи маки носи со себе, не смееме да дозволиме минатото да преземе контрола врз нашата сегашност.

10 квалитети кои секој алфа маж треба да ги бара во својата девојка

Алфа мажите и алфа жените се оние кои го обликуваат светот. Тие се нашите лидери, оние кои ги поставуваат трендовите, нашите бељаџии, но и нашите иноватори. Без нив, човечката раса никогаш не би можела да напредува.

24 проблеми со кои се соочуваат оние кои носат високи потпетици

Неизбежно се соочуваме со по некој проблем секојпат кога ќе облечеме високи потпетици. Еве дел од нив.
Датум: 09 ное 2014
, Автор:

Знаете ли да го контролирате срамот?

Срамот е општа појава карактеристична за секого. Кај некој повеќе, а кај некој помалку, но сите ние имаме срам. Колку знаеме да го контролираме или дали тој нѐ контролира нас е клучното прашање.
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

13 работи кои ментално силните луѓе не ги прават

Да се биде умствено јак значи да се има контрола над своите емоции, мисли и постапки. Ова се 13 нешта кои умствено силните личности не ги прават.
Датум: 13 фев 2014
, Автор:

10 работи кои паметните луѓе не ги прават

Ова се 10 големи „НЕ“, кои паметните луѓе ги почитуваат.
Датум: 28 јан 2014
, Автор:

Како да ја победите анксиозноста во 7 чекори?

Дали чувствувате дека времето ви лета, дека сите обврски ќе ве претекнат, дека немате контрола а имате толку работи кои треба да ги направите? Еве како да го победите ова непријатно чувство.
Датум: 27 ное 2013
, Автор:

Како вашиот пристап ја дефинира љубовната врска?

Од вашиот пристап зависи каква перцепција вашиот партнер ќе има за вас.
Датум: 01 ное 2013
, Автор:

12 алармантни знаци дека сте во лоша љубовна врска

Ова се 12 предупредувачки знаци дека сте во лоша и нездрава љубовна врска која ви нанесува штета.
Датум: 20 сеп 2013
, Автор:

Како да препознаете насилен маж?

Дали доволно ја знаете личноста со која сте во врска? Ова е профилот на насилен маж склон кон злоупотребување и нанесување емоционална, како и физичка болка.
Датум: 04 сеп 2013
, Автор:

Справување со анксиозноста

Клучот во справувањето со анксиозноста е преземањето на контролата во ваши раце. А тоа можете да го постигнете преку наредниве 4 чекори...

Како да престанете претерано да реагирате?

Дали понекогаш избувнувате без некоја посебна причина? Дали ве обвиниле дека постојано бурно и несоодветно реагирате на одредени ситуации?