контрола | Кафе пауза - Part 4

Книга: „Скриена во најмрачниот агол“ – Елизабет Хејнс

Постои ли агол во кој можеш да се скриеш кога некој го контролира секое делче од твојот живот?

Кажете им „стоп“ на негативните гласови во вашата глава

Дали гласовите во вашата глава ве поттикнуваат и охрабруваат за повеќе?
Датум: 08 апр 2013
, Автор:

Двете најважни прашања во вашиот живот

Не заборавајте да го започнете и завршите секој ваш ден со овие две прашања, но и со одговори на истите. Ќе видите како лесно вашиот живот ќе добие повеќе смисла, ќе сфатите дека ВИЕ сте ОВДЕ со причина.
Датум: 26 ное 2012
, Автор:

Внимавајте што посакувате … секако дека ќе ви се оствари!

Работите се онакви какви што ги гледаме, сè зависи од тоа како ги доживуваме нештата, и доколку самите се мотивираме и насочиме кон целта, ќе ја достигнеме. Само штета што човековата упорност не е секогаш толку силна...
Датум: 09 сеп 2012
, Автор:

Соочување со најголемиот страв

Интересна приказна за надминување на една фобија и неколку кратки совети кои ќе ви помогнат при соочување со стравот...

Интерактивен музички видеоспот во кој вие ги контролирате движењата

Канадската инди-рок група Аркејд Фајр, за своите фанови направи интерактивна верзија од спотот „Sprawl II“.
Датум: 23 дек 2011
, Автор:

Работа за мрзливи луѓе

Некои сакаат кариера, а на други им е важно само да заработат пари. На лесен или на тежок начин, целта на секој кој работи е да заработи. Еве некои идеи за работа, ако сте од оние кои се по малку мрзливи.