5 нешта кои неверојатно многу ги нервираат келнерите во кафулињата

Тие се спремни да ни го дадат она што ни треба, но некои нешта што ги правиме едноставно ги нервираат келнерите.

Исповеди на келнерите: Зошто понекогаш „не“ нè слушаат кога ги викаме?

Келнерите на социјалната алатка Whisper ни ги откриваат своите мрачни тајни. Се чудите зошто имате малку компирчиња во порцијата? Зошто салатата испадна малку „солена“ на сметката?
Датум: 19 сеп 2014
, Автор:

Охридска приказна за професионалност

Само со миење на садовите и средување на кујната на работа, може да се согледаат професионалните квалитети на вработениот, и да се предвиди како тој би изреагирал во други, многу посериозни ситуации.
Датум: 22 авг 2014
, Автор:

Работи кои не смееме да ги занемаруваме на првиот состанок

Додека ви симнува ѕвезди и вие летате во облаци, лесно може да занемарите многу важни нешта во неговото однесување.
Датум: 25 сеп 2013
, Автор:

Како да дадете одредени сигнали со приборот за јадење кога јадете во ресторан?

Наместо силно да се фатите за чинијата кога келнерот ќе посегне по неа, културно сигнализирајте му дека само паузирате до следниот залак.
Датум: 25 јул 2013
, Автор:

Во големи наводници

Зошто да „бркаме“ некакви европски стандарди или да се трудиме да бидеме културни? Супер сме си вака. Одлично се раководиме според веќе постоечкиот бонтон.
Датум: 08 апр 2012
, Автор:

Романтичен ручек помеѓу листовите од дрвјата

Како ви звучи идејата да ручате високо во крошната на некое дрво? Оваа интересна идеја може многу брзо да стане вистински хит за организирање романтични ручеци и вечер...

2 шворц девојки (2 Broke Girls)

ТВ серија за животот во беда, кој и не е така лош кога ќе се погледне од комичната страна...
Датум: 30 ное 2011
, Автор:

Колку се остава бакшиш во земјите ширум светот?

Во македонските кафулиња, ресторани и дискотеки бакшишот не е вкалкулиран во фискалната сметка. Погледнете каква култура постои во земјите ширум светот за оваа работа.

Изнудете насмевка на туѓите лица

Не чекајте да ви се насмевнат луѓето. Покажете им вие како се прави тоа. Направете со некој што случајно ќе го запознаете искрен муабет од срце, дајте му комплимент, не очекувајте дека ќе биде незгодно. И вашиот најдобар пријател, некогаш ви бил непознат.
Датум: 12 мај 2011
, Автор:

Моето прашање е: високо или не?

Високо Ц не е тонот на мојот глас. Високо Ц е високо во сантиметри, или како што милуваат моите пријатели често да кажат, повисока сум од повеќето луѓе во мојот живот.
Датум: 07 ное 2010
, Автор:

Како да ручате во ресторан, а да не се здебелите?

Ако не сте внимателни со тоа што ќе го нарачете за јадење, таа невнимателност ќе резултира со пополнувања во вашата половина. Со овие неколку совети ќе научите како оброците...
12