22 август 2014 | Кафе пауза

99-годишна жена секој ден шие фустанчиња за сиромашните деца во светот

Лилијан Вебер, 99-годишна баба од Ајова последните неколку години шие по еден фустан на ден за христијанска добротворна организација Мали фустани за Африка.
Датум: 22 авг 2014
, Автор:

Филм: Таа (Her)

Филмот „Таа“ е уникатно романтично научно-фантастично двочасовно патување кое ќе ви понуди одлична приказна, емотивно раздразнување и многу размислувања за иднината, технологијата и љубовта.
Датум: 22 авг 2014
, Автор:

20 типови момци што секоја девојка ги запознава на забава

Забавите се луди. Таму може да сретнете сè и сешто. Овие момци ги среќавате на секоја забава, без исклучок.
Датум: 22 авг 2014
, Автор:

Џемпер и шорцеви со висок струк – секогаш добитна комбинација

Сигурно поседувате макар еден пар шорцеви со висок струк. Еве како да ги комбинирате со џемпер – секогаш добитна комбинација со која успевате да го постигнете посакуваниот ефект.
Датум: 22 авг 2014
, Автор:

Охридска приказна за професионалност

Само со миење на садовите и средување на кујната на работа, може да се согледаат професионалните квалитети на вработениот, и да се предвиди како тој би изреагирал во други, многу посериозни ситуации.
Датум: 22 авг 2014
, Автор:

11 необични начини да ги украсите ѕидовите

Иако е интересно да закачите разни слики, еве неколку покреативни начини како ѕидовите да ви заличат поубаво со помош на нешто друго.

Досега собрани над 300.000 насмевки во голема хуманитарна акција на Стопанска банка АД – Скопје

По повод 70-годишнината од своето постоење, Стопанска банка пред два месеци започна голема хуманитарна акција под мотото „Подари насмевка“. Kолку повеќе насмевки се соберат, толку повеќе средства Банката ќе донира за медицинска опрема за детските здравствени установи низ земјава.
Датум: 22 авг 2014
, Автор: