Жешки модни трендови за коса ова лето

Репчињата и пунџите се супер избор за летно време, но можат да ви здосадат. Земете инспирација од следниве модни трендови во секојдневното стилизирање на вашата коса.
Датум: 14 јул 2011
, Автор:

Листа на книги за на плажа

Десет или петнаесет дена не се вечност, па затоа треба добро да го искористиме времето и да не погрешиме во изборот на книги за на плажа. Со цел да ви помогнеме во вашиот избор, ви подготвивме листа на 10 најдобри книги...
Датум: 14 јул 2011
, Автор:

Ајфон-додаток за оптички леќи

Овој додаток е компатибилен со леќи од производителите „Канон“ и „Никон“, а може да се додаде каква било: зум, макро, телефото, широкоаголна или фиксна 50-милиметарска.

Колку се остава бакшиш во земјите ширум светот?

Во македонските кафулиња, ресторани и дискотеки бакшишот не е вкалкулиран во фискалната сметка. Погледнете каква култура постои во земјите ширум светот за оваа работа.

Храмовите на љубовта во Кхајурахо

Второто место по посетеност во Индија, по Таџ Махал, е малиот град Кхајурахо, познат по неговите храмови кои датираат од периодот помеѓу 9-тиот и 11-тиот век.