Вино и Зен: Дали е ова едноставно решение за здраво срце?

Срцевите болести се убиец број еден ширум целиот свет.
Датум: 05 јул 2019
, Автор:

12 зен мудрости: Многу луѓе живеат, а не се свесни за животната магија

Тик Нат Хан е еден од најпознатите и најпочитуваните зен учители, поет и миротворец.

7 моќни зен принципи и како да ги примените во модерниот живот

Денес речиси секој бара некој краен резултат. Научени сме да работиме кон нешто што ќе ни ги оправда делата. Брзаме кон просветлувањето наместо да обрнеме внимание на самиот пат.

7 зен приказни за просветлување

Зен приказните се древните зборови и дела на зен мастерите кои се пренесувале со генерации низ династии и култури, а потекнувале од самиот Буда.

5 зен приказни што во себе кријат важни животни лекции

Прочитајте ги следниве зен приказни кои ќе ве наведат на размислување и ќе ви ги прошират хоризонтите...

Зошто повеќето луѓе не умеат вистински да сакаат? Зен техники без кои не може да постои вистинска љубов

Кога сакаме, а не знаеме како правилно да го направиме тоа, го повредуваме оној што го сакаме.

Мудроста на будизмот: 25 зен совети кои ќе ви помогнат да пронајдете внатрешен мир

Овие 25 будистички мудрости би можеле да го променат вашиот поглед кон светот и да ви дадат одговори на најважните животни прашања што ве измачуваат...

Зен приказни: Што е вистинска благосостојба?

Потрудете се да ја извлечете најдобрата поука од овие зен приказни, кои со сигурност нема да ве остават рамнодушни.

10 начини на кои можете да најдете зен во секојдневниот хаос

Пгледнете ги следниве 10 брзи начини на кои можете да најдете спокој во секојдневниот хаос.

Поучна приказна: Децата на Неговото Величество

Поучна приказна, која укажува на добродушност и несебичност, како особини на мудрите и големите луѓе.
Датум: 18 фев 2015

Поучна приказна: Во рацете на судбината

Народна јапонска приказна која нè подучува дека ние сме оние кои сами си ја кроиме судбината и дека таа навистина е во наши раце.
Датум: 10 фев 2015

Зен навики за смирен ум

Што можете да направите кога вашата работа или личен живот се постојан извор на постојана зафатеност, брзање, претрупаност со обврски и стрес?
Датум: 29 дек 2014
, Автор:
12