здравје | Кафе пауза

Дали чаша вино на ден е добра за нашето здравје?

Прочитајте за резултатите добиени од најновото истражување!

Помалку познати здравствени придобивки од бадемите

Ново истражување покажало дека бадемите имаат уште повеќе здравствени придобивки отколку што мислевме, особено во поглед на дигестивниот систем, кожата, па дури и кондицијата!

Ова се најмоќните природни антидепресиви!

Одлични за справување со депресија!

Дали знаевте дека самосожалувањето негативно влијае врз вашето здравје?

Сигурно сте почувствувале самосожалување барем еднаш во животот, особено во моментите кога сте биле повредени, навредени или разочарани од луѓето...

Кој вид исхрана поволно влијае врз здравјето на срцето?

Прочитајте за резултатите од неодамнешните истражувања!

Пијте го ова секое утро за здрав и чист црн дроб!

Не занемарувајте го здравјето на црниот дроб!

Дали алуминиумската фолија е штетна по здравјето?

Дали и колку е безбедно да се користи алуминиумската фолија?

На кој начин смеењето влијае врз здравјето?

Смеата е универзален јазик на радоста, но дали знаевте дека зад него се крие вистинска наука?

Консумирајте сок од цвекло за поголема мускулна сила!

Еве на кој начин влијае сокот од цвекло врз мускулите!

Зошто е здраво да пешачите 5 минути на секој половина час седење?

Прочитајте ги резултатите од најновото истражување!

Имате испукани усни? Еве што откриваат за вашето здравје

Проблемот со испукани усни се јавува поради ветерот, студениот воздух и недоволното внесување вода. Но, тоа може да биде и знак за некои нарушувања во организмот.