здравје | Кафе пауза - Part 2

Не смеете да ги занемарите: Знаци на нарушување на когнитивната функција

Прочитајте повеќе за знаците и факторите за когнитивното опаѓање на мозокот!

Едноставна техника која ќе ви помогне да се опуштите за само 1 минута!

Станува збор за ефективна техника за релаксација, па затоа ве советуваме да ја користите секогаш кога ќе се чувствувате очајно или под стрес.

Кои се здравствените придобивки од чајот од анасон?

Секој чај има одредени здравствени придобивки за нашиот организам!

Колку милиграми цинк треба да се внесуваат секој ден за здрав имунитет?

Цинкот е заштитник на имунитетот, го штити телото од бактерии и вируси и е неопходен минерал во одбраната на организмот од инфекции.

Фактори кои можат сериозно да му наштетат на црниот дроб, а за кои не сте свесни!

Покрај прекумерното консумирање алкохол и прекумерната употреба на лекови, постојат и други фактори кои негативно можат да се одразат врз здравјето на црниот дроб!

Како куркумата може да ви помогне во борбата против оксидативниот стрес?

Ајурведата ја користи куркумата во борбата против оксидативниот стрес околу 4000 години.

Како да го одржувате мозокот во добра форма?

Нарушената когнитивна функција и проблемите со спиењето се најчестите показатели за тоа дека треба да обратите повеќе внимание за грижата на мозокот.

Како витамините од групата Б влијаат врз вашиот мозок?

Дали знаевте дека Б витамините се неопходни за правилното функционирање на мозокот?