Животот е премногу краток: 5 начини да го искористите во целост

„Carpe diem“ е слоган кој многумина го цитираат, но дали тие навистина го зграпчуваат денот?

20 причини зошто е најубаво да живеете сами

1. Можете да се соблечете голи во истиот момент откако ќе влезете во вашиот дом.

30 ситуации кога треба да кажете „НЕ“ и да го направите она што е најдобро за вас

Животот е прекраток за да го поминувате во ситуации во кои не сте среќни.

6 знаци дека стравот не ви дозволува да го живеете вашиот живот во целост

„Избегнувањето опасност, на долг план, воопшто не е побезбедно од целосната изложеност.“ - Хелен Келер

Тест: Што би сакале да промените?

Дали поседувате иновативен или истражувачки дух? Што би сакале да промените кај себе, на глобално ниво или во светот околу вас?

10 нешта кои само цимерките можат да ги разберат

Погледнете ги овие 10 нешта кои целосно можат да ги разберат само оние кои живеат или некогаш живееле со цимерка...

Неочекуваната убавина на созревањето и животот како возрасни

Вистината е дека и покрај тоа што има негативни страни и многу обврски, постојат и цел тон нови и возбудливи нешта кои го прават вашиот живот како возрасни прекрасен.

13 предупредувачки знаци дека животот ви оди за џабе

Ако кај себе препознаете некои од овие знаци, тоа значи дека е дојдено времето за промена.

20+ работи што треба да ги очекувате пред да се вселите со вашата девојка

Ако мислите дека девојките се претвораат во Снежана во моментот кога ќе влезат во домот, многу сте во грешка. Еве ја реалноста.
Датум: 12 ное 2014
, Автор:

Дом за поранешни проститутки во Мексико

Погледнете го животот на жените во овој дом низ слики.
Датум: 23 мај 2014
, Автор:

Умешноста на живеењето

Умешност е да знаеме кога да скокнеме, кога да се повлечеме, кога да се опуштиме, кога да се стегнеме, кога да го отвориме срцето, кога да го затвориме...
Датум: 15 мај 2014
, Автор: