депресија | Кафе пауза

Како да се сакате себеси во моментите на депресија?

Љубовта кон себеси е еден од најважните елементи кои ќе ви помогнат да се справите со депресија!

На кој начин може да се влоши депресијата?

Доколку постојано се соочувате депресивните мисли дури и ако се обидувате да ги одбегнете, можеби е време да размислите за менување на вашите секојдневни навики.

Рани симптоми на депресија кои не смеете да ги занемарите

Депресијата е една од најчестите ментални болести во светот поради што од големо значење е да ги препознаете нејзините симптоми и навремено да побарате помош од психолог или психотерапевт.

Која е поврзаноста помеѓу печурките и анксиозноста?

Дали знаевте дека консумирањето печурки може да ги намали симптомите на анксиозност и депресија?

10 работи што не смеете никогаш да ги кажете на пријателот кој минува низ депресија

Понекогаш, без да бидеме свесни, избираме погрешни начини за да му помогнеме на пријателот кој се бори со депресија.

Дали вашиот ајфон наскоро ќе може да открива знаци на депресија?

Вашите ајфони се на добар пат да постанат и вашите мали, џебни лекари!

Како темното чоколадо може да ви помогне кога сте депресивни?

Дали дождливата есен ви создава чувство на депресија? Пробајте темно чоколадо и ви гарантираме дека расположението ќе ви се подобри!

Знаци кои покажуваат дека не знаете како да се справите со емоциите

Понекогаш ги замолчуваме и потиснуваме емоциите од срам и страв од она што другите ќе го кажат, понекогаш мислиме дека последиците од изразувањето емоции се премногу големи, а понекогаш е полесно да молчиме и да го игнорираме она што се случува во нас отколку да зборуваме гласно за то

„Ethos“: Серија која нѐ потсетува дека депресијата и стравовите не знаат за пол, класа и религија

Турскиот сценарист Беркун Оја не сакаше да одржи час по социологија и психологија со оваа серија, но не е лошо одвреме-навреме да ги потсетуваме луѓето дека вознемиреноста, депресијата и стравовите не знаат за пол, класа и религија.

Митови за депресијата во кои треба да престанете да верувате

За да разберете со што навистина се соочува личноста што е во депресија, прочитајте кои се најчестите митови поврзани со оваа ментална болест.

5 раси на мачки кои можат да помогнат во борбата против депресијата

Според едно истражување, некои раси на мачки можат да помогнат дури и во борбата против депресијата. Ако решивте да чувате мачка, тогаш погледнете за кои 5 раси на мачки станува збор.

5 раси на кучиња кои можат да помогнат во борбата против депресијата

Едно ново истражување открило дека некои раси на кучиња можат да помогнат дури и во борбата против депресијата.