Седумгодишно девојче плаче камени солзи

Докторите веќе со денови се обидуваат да откријат зошто седумгодишното девојчето Kura Nitya од Индија, плаче камени солзи...
Датум: 17 ное 2011
, Автор:

Копнеејќи по магијата на ѕвезденото небо

Мало девојче со огромна љубов кон астрономијата, живее во свет без ѕвезди, но има голема надеж, неуморно очекувајќи некаков знак на промена. Ова е тема на приказната во краткиот анимиран филм „Осветлување“ (Light Up).
Датум: 05 сеп 2011
, Автор:

Хана (Hanna)

Филм за тоа дека не можеш да побегнеш од својот генетски код дури и ако тој те прави ладнокрвен убиец...

Преслатко девојче пее во дует со својот татко

24-годишниот Жорже Нарваез, кој е разведен млад маж со две мали дечиња, решил со неговата преслатка 6-годишна ќеркичка Алекса да пее во дует, снимајќи се во домашна атмосфера од удобниот кауч.