Најслатките видеа за 2012 година

Уживајте во видеата кои во 2012 година беа гледани, поради тоа што уште на прво видување, ги стоплија срцата на сите гледачи.

5-годишно девојче заработува по 12.000 долари за продадена уметничка слика

Нејзините слики од пред кусо време се наоѓаат на самостојна изложба во Њујорк. Изложбата под назив „Сокриен универзум“, ќе трае до крајот на јули оваа година.

Мало фраерче пробува на сите начини да ја освои симпатијата

Интересно видео кое ни покажува дека кога станува збор за љубов, упорноста нема граници.

Фотографии од животот во 40-тите направени од единствениот Стенли Кјубрик

Вниманието на јавноста Стенли го привлекол со фотографијата „Продавач на весници ја оплакува смртта на Рузвелт“.
Датум: 30 апр 2012
, Автор:

Пловејќи кон среќата

Приказна за осамено девојче кое живее на грбот на кит кој лета високо на небото. Таа не може да го смени своето место на живеење, а нејзината најголема желба е да пронајде некој кој ќе ù помогне да ја победи својата осаменост.

Слатко девојче се труди да дувне свеќа

Видеото ќе ве изнасмее и ќе му даде одличен позитивен импулс на вашиот ден.

Хардкор настап на 8-годишно девојче

8-годишната Џулиет стана вистинска интернет-сензација со нејзината трака насловена „Мојата прва хардкор-песна“. Вриска за тоа колку ги сака нејзините миленичиња, кучето и рипката...
Датум: 21 јан 2012
, Автор:

Мало девојче се бунтува против машко-женските стереотипи

Вознемирено мавајќи се по главата, таа се прашува зошто сите девојчиња во продавниците за детски играчки секогаш купуваат принцези, а момчињата суперхерои.

Пародија за животот на една самостојна модерна жена

Начинот на кој таа се справува со своите сериозни обврски ќе ве насмее до солзи, иако таа е сериозна, со изградени ставови и поставен авторитет врз другите колеги.

Седумгодишно девојче плаче камени солзи

Докторите веќе со денови се обидуваат да откријат зошто седумгодишното девојчето Kura Nitya од Индија, плаче камени солзи...
Датум: 17 ное 2011
, Автор:

Копнеејќи по магијата на ѕвезденото небо

Мало девојче со огромна љубов кон астрономијата, живее во свет без ѕвезди, но има голема надеж, неуморно очекувајќи некаков знак на промена. Ова е тема на приказната во краткиот анимиран филм „Осветлување“ (Light Up).
Датум: 05 сеп 2011
, Автор:

Хана (Hanna)

Филм за тоа дека не можеш да побегнеш од својот генетски код дури и ако тој те прави ладнокрвен убиец...