Филм: Покер кралица (Molly’s Game)

Вистинската приказна за Моли Блум, поранешна олимписка скијачка што ќе започне „подземни“ покер игри

Филм: Обложување на столетието (The Big Short)

Откако ќе го предвидат економскиот колапс на пазарот, четворица финансиски менаџери го прават невозможното: Се обложуваат против светската економија.

15 работи кои ги дознавме од биографијата на Бијонсе

Бијонсе растела под окото на јавноста уште од раѓање.

ТВ серија: Наркоси (Narkos)

ТВ серија базирана според вистинската приказна за Пабло Ескобар

Филм: Легенда (Legend)

Филм базиран според вистинската приказна за гангстерите близнаци Реџи и Рони Креј

Филм: Снајперист (American Sniper)

Кога патриотизмот го оправдува злото…

Книга: „Собирач на светови“ – Илија Тројанов

Биографија за една од најинтересните личности во историјата, Сер Ричард Бартон, со поголема доза фикција која ве носи во една друга магична димензија...

Филмски препораки за продолжен празничен викенд

Предлог филмска листа која ќе ви помогне да го исполните слободното време овој продолжен викенд.

Филм 12 години роб (12 Years a Slave)

Желбата за живот наспроти суровоста

Филм: Волкот од Волстрит (The Wolf of Wall Street)

Филм инспириран од животот на брокерот Џордан Белфорт

Филм: Џобс (jOBS)

Биографија за легендата во иновациите и бизнисот

Новинарот кој наеднаш сите сакаат да го вработат

Наместо да праќа биографии на огласи за работа, го отпеал своето сиви, а снимката ја поставил на Јутјуб.