Студент добил 0 поени на овој тест, но не дал ниту еден погрешен одговор

Можеме слободно да кажеме дека овој студент не се подготвувал напорно за својот тест, но тоа не значи и дека не се потрудил да го одговори секое прашање соодветно. И покрај тоа што неговите одговори може не се оние кои професорите ги барале, сепак тие не се ни погрешни. Погледнете за што станува збор…

Студент добил 0 поени на овој тест, но не дал ниту еден погрешен одговор

1. Во која битка умрел Наполеон?

– Во својата последна битка.

2. Каде е потпишана декларацијата за независност?

– На дното од страницата.

3. Која е главната причина за развод?

– Бракот.

4. Што никогаш не можеш да изедеш за појадок?

– Ручек и вечера.

5. Што личи на половина јаболка?

– Другата половина.

6. Што ќе се случи ако фрлите црвен камен во сино море?

– Ќе стане мокар.

7. Како еден човек може да издржи 8 дена без сон?

– Тоа не е проблем. Може да спие навечер.

8. Како можете да подигнете слон со една рака?

– Не постои слон со една рака.

9. Ако во левата рака ви стојат 3 јаболка и 4 портокали, а во десната 4 јаболка и 3 портокали, што имате?

– Имате многу големи раце.

10. Ако на 8 луѓе им било потребно 10 часа да изградат ѕид, колку ќе им треба на 4 луѓе за истиот ѕид?

– Не им треба воопшто, ѕидот е веќе изграден.

11. Како да пуштите јајце на бетон, без притоа да се скрши?

– Како сакате, бетонот е многу цврст и не може така лесно да се скрши.

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар