40 брилијантни реклами кои ќе ве насмеат, воодушеват и засрамат

Многупати сме виделе паметно реализирани маркетинг кампањи на кои им симнуваме капа. Затоа, никогаш не е премногу.
Датум: 22 ное 2013
, Автор:

10 забавни финти кои ќе ви го олеснат животот во разни ситуации

Зарем не сакаме сите да си го направиме животот полесен?
Датум: 22 ное 2013
, Автор:

Што се случува кога на девојка ти ќе ѝ кажеш дека си ја изневерил?

Роман Атвуд сакал да се пошегува со својата девојка, па решил да ѝ соопшти дека ја изневерил. Но, не ја очекувал реакцијата што ја добил.
Датум: 22 ное 2013
, Автор:

Национализмот, расизмот и нискиот IQ имаат заедничко

Луѓето со помали интелектуални способности се почесто привлечени кон едноставните идеологии...

24 часа среќа со Фарел Вилијамс

„24hoursofHappy“ е музички и видео проект кој буквално има можност да ви покаже што е среќа во текот на 24 часа.
Датум: 22 ное 2013
, Автор:

Филм: Џобс (jOBS)

Биографија за легендата во иновациите и бизнисот

Најдобрите чоко-барови во светот

Постојат места во светот, кои имаат свои чоко-барови и на јадењето чоколадо му даваат сосема поинаква димензија. Еве кои се најдобрите кои треба да ги посетите, доколку некогаш се најдете во следниве градови.

5 контроверзни жени кои го промениле светот

Многу жени низ историјата ја имале храбороста јавно да говорат и да предизвикаат големи промени. Ова се дел од најконтроверзните жени кои не се плашеле да го променат светот.
Датум: 22 ное 2013
, Автор:

Како да го примените правилото 80/20 во вашиот живот?

Накратко, според овој принцип, 80% од резултатите доаѓаат од само 20% од вкупниот број на вашите активности.