20 мај 2013 | Кафе пауза

Придобивките од одењето со велосипед на работа

Луѓето кои почнале да одат на работа со велосипед велат дека општата здравствена состојба им е подобрена, имаат повеќе самодоверба и подобро го совладуваат стресот.
Датум: 20 мај 2013
, Автор:

Порака за идните дипломци

Патот до дипломата не е лесен, но дефинитивно е уникатно и неповторливо искуство кое се памети цел живот. Сепак, и тогаш кога ќе ја земеме дипломата в раце, напорната игра не завршува...
Датум: 20 мај 2013
, Автор:

Несекојдневна шума израсната во напуштен брод стар 102 години

„Ерфилд“ е напуштен брод во Нов Јужен Велс, прочуен поради неверојатното зеленило кое го кити неговиот за’рѓан бродски труп и наликува на пловечка шума.

Мрзливец си грицка зеленчуци лежејќи на грб

Мрзливецот Чибака има тешка дилема: дали да си продолжи да се излежува како цар или да стане да касне малку зеленчук?

Реакциите на децата кога првпат пробуваат одредена храна во слоу моушн

Првото искуство со одредена храна е предизвик - може да ви се допадне или да ја мразите.
Датум: 20 мај 2013
, Автор:

Новинарот кој наеднаш сите сакаат да го вработат

Наместо да праќа биографии на огласи за работа, го отпеал своето сиви, а снимката ја поставил на Јутјуб.

Тотално безопасно оружје

Оружје кое веднаш ќе ве „разоружи“, особено ако сте љубители на современата уметност. Пушки, гранати и куршуми од делови на растенија.
Датум: 20 мај 2013
, Автор: