Порака за идните дипломци

Порака за идните дипломци

Патот до дипломата не е лесен, но дефинитивно е уникатно и неповторливо искуство кое се памети цел живот. Сепак, и тогаш кога ќе ја земеме дипломата в раце, напорната игра не завршува. Тогаш почнува нова, поинаква, дури и потешка. Затоа секој студент, пред да дипломира треба да биде свесен за патот кој треба да го изоди, за предизвиците со кои мора подготвено да се соочи и за она што го чека по последниот ден на факултет.

Ова стрипче е дело на Грант Снајдер и испраќа моќна порака за идните дипломци.

Порака за идните дипломци

1. За да се стекнеш со образование мора да прерипаш низ многу обрачи.
2. Некои се ултранатпреварувачки.

Порака за идните дипломци

3. За други мора да го погодиш вистинскиот момент.
4. Многу од нив на почеток ќе ти изгледаат недостижни.

Порака за идните дипломци

5. На моменти ќе ти биде многу досадно.
6. Ќе бидеш изгорен.

Порака за идните дипломци

7. Па дури и засрамен.
8. Но, често ќе ти заискрува имагинацијата.

9. Ќе добиеш среќа и чувство за координација, ќе стигнеш до последниот обрач. 10. И ќе стигнеш на место каде што обрачите едвај се гледаат.

9. Па ќе имаш среќа и чувство за координација. Така ќе стигнеш до последниот обрач.
10. И ќе пристигнеш на место каде што обрачите едвај се гледаат.

Порака за идните дипломци

11. Треба ли да престанеш да скокаш?
12. Не! Тогаш ќе мора да си создадеш свои обрачи.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар