Африка | Кафе пауза

Во Африка ќе се гради ултрамодерен зелен град!

Градот ќе биде целосно самоодржлив!

Најубавите африкански поговорки за мудроста и животот

„Колку и да е долга ноќта, зората кога-тогаш ќе осамне.“

Уметник креира необични мозаици со портрети инспирирани од африканската култура

Грчки уметник ќе ве воодушеви со неговата техника на изработка на мозаици, а којзнае, можеби и ќе ве инспирира да посетите некоја од африканските земји.

Кој е најстариот познат археолошки локалитет? – Археолозите и до ден-денес спорат околу ова прашање

Каде живееле нашите најстари предци? Зошто мислењата на научниците се разидуваат кога станува збор за утврдување на најстариот археолошки локалитет во светот? Ќе дознаете откако ќе ја прочитате статијава.

Фотографски проект за помош на загрозените природни паркови во Африка

Некои светски познати фотографи започнале проект за помош на природните паркови во Африка. Со донирање на уметнички фотографии, тие се надеваат дека ќе соберат доволно парични средства за помош на африканските паркови.

Неверојатни земји во Африка кои треба да ги посетите

Африка е без сомнение еден од најфасцинантните континенти на светот. Со живописни градови, неверојатна култура и убави глетки, дефинитивно е тешко да се одлучи која земја да се посети.

Маж од Швајцарија се откажал од кариерата за да ги спаси дивите животни во Африка

Дин Шнајдер од Швајцарија се вљубил во животните и дивиот свет уште кога бил многу мал.

Фотографиран е црн леопард од Африка за прв пат по 100 години

Ова е прв пат животното да биде фотографирано во Африка од 1909-та година.

17 митови за Африка во кои сите веруваме

Подгответе се за пореалистичен поглед кој ќе ги побие сите митови што сте ги имале за овој уникатен и прекрасен континент.

Модерни жени од Африка се облекуваат во традиционалната облека на нивните предци

Доказ за убавите и богати култури кои некогаш постоеле на пределите на Африка.

Големите мудрости на африканските племиња

Oвие вистинити поговорки ќе ве поттикнат на размислување.