Африка | Кафе пауза - Part 2

Јога во Африка

Како дел од проектот „Јога во Африка“, Роберт Стурман направил одлична колекција на фотографии со цел да ја прошири идејата на оваа организација.

Книга: „Собирач на светови“ – Илија Тројанов

Биографија за една од најинтересните личности во историјата, Сер Ричард Бартон, со поголема доза фикција која ве носи во една друга магична димензија...

Несекојдневна дружба со меркати

Како што поминувало времето, така и малите бебиња меркати станувале сѐ пољубопитни и пофасцинирани од фотоапаратот на Вил...

Африкански народни поговорки

„Ако градиш куќа и ти се скрши една шајка, ќе престанеш да градиш или ќе ја смениш шајката?“

Луксузна колиба лоцирана во африканската дивина

Распослана на површина од 4.800 хектари земја во африканската дивина, оваа куќа во Јужна Африка е совршена за оние кои сакаат луксуз, изолираност и приватност.

Прекрасна африканска свадба со слонови, како од бајка

Младиот маж Кори Перкинс неодамна ги обновил неговите завети со љубовта на неговиот живот, во воодушевувачка африканска венчавка, а фотографиите ги споделил со остатокот од светот.

Шокантни факти за водата

Чистата вода за пиење, всушност, е многу голем проблем...

10 фантастични африкански острови

На овој континент има помали островчиња, кои дефинитивно вреди да се посетат барем еднаш во животот. Тие имаат фасцинантна историја, уникатен див свет и плажи кои би ја разнежниле сечија душа.

Поспан меркат кој ќе ве изнасмее

Меркатот Сури очигледно има тежок ден. Исто како и нас луѓето, тој едноставно некогаш не може да ги издржи дневните обврски без да дремне малку. :)

Со какви играчки си играат дечињата ширум светот?

фотографот Габриеле Галимберти патувал 18 месеци околу светот, фотографирајќи разни деца со нивните омилени играчки.

Африка низ прекрасни портрети на локалните жители

Душа, тело и фотографија - совршена комбинација!

Дружбата меѓу виножитото и Викториините водопади

Малкумина фотографи имаат можност да одат да ги фотографираат Викториините водопади, а уште помалку се оние кои имаат среќа во тие моменти пред нив да се појави виножито.