Во Амстердам има клупи за социјално дистанцирање кои се дизајнирани за безбедни средби во парковите

Едно студио за дизајн создаде нов производ што им помага на луѓето да седат заедно на отворено, притоа држејќи се на дистанца.

Проституција во време на корона: Што се случи со познатиот Црвен кварт во Амстердам?

Кога во март оваа година повеќето земји беа во карантин, престанаа да работат многу ресторани, а исто така беше затворен и Де Вален каде што работеа околу 300 проститутки.

Амстердам планира да ги забрани сите неелектрични возила до 2030-та година

И покрај културата со велосипеди, нивото на загаденоста на воздухот во Холандија ги надминува безбедносните граници на Европската Унија.

Есен во Амстердам

Амстердам е магичен град.

Зошто секоја жена би требало да го посети Амстердам барем еднаш во животот?

Патувањата ги полнат очите, го збогатуваат вашето знаење и ви отвораат нови перспективи. Зар постои човек кој не сака да го добие сето ова?

8 одлични места кои треба да ги посетите ако сте во Амстердам!

Прекрасни канали, архитектура која го одзема здивот и неверојатна уметност - ова се само дел од причините зошто треба да го посетите...

10 интересни факти за Амстердам

Што ви е првата помисла кога некој ќе го спомне Амстердам? Ги има многу, нели? Во продолжение се потрудивме да опфатиме нешта кои се интересни и можеби помалку познати за некои од вас.
Датум: 01 јан 2015

Пат околу светот низ живописни фотографии

Кога не учи медицинска невронаука, корисникот на онлајн-заедницата DeviantArt, Inviv0 патува ширум светот за да направи прекрасни, живописни фотографии.

Книга: „Амстердам“ – Јан Мекјуан

Трагичната судбина на нивната заедничка љубов ќе ги натера двајцата пријатели на морничав пакт, но чудните животни ситуации ќе ги натераат да се запрашаат колку можат да си веруваат еден на друг за судбината на сопствените животи?

7 навистина чудни музеи во Амстердам

По малку бизарни музеи кои можеби би сакале да ги ѕирнете кога ќе се најдете во Амстердам.
12