Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите

Расположени сте за плетенка? Погледнете ги овие одлични гиф туторијали кои ќе ви помогнат брзо и едноставно да ја направите вашата омилена плетенка…

ЗА КРАТКА КОСА:

1. Половична француска плетенка како лента за коса

Одберете на која страна сакате ја направите плетенката и поделете ја косата на 3 дела, па одберете го најдесниот прамен и вкрстете го со средниот дел

(1) Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите

Одберете го најлевиот прамен и вкрстете го со средниот дел

(2) Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите

Како што ќе се движите надолу, така земајте помали прамени од вашата коса

(3) Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите

2. Половична плетенка во форма на круна

Поделете ја косата како што тоа секогаш го правите и почнете да правете една обична француска плетенка додека земате делови од косата од предниот дел

(4) Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите

Откако плетенката ќе стигне до вашето уво, зацврстете ја косата со еластичен стегач и потоа направете го истото и со другата половина на вашата глава

(5) Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите

За крај, земете ги двете плетенки и врзете ги заедно.

(6) Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите(7) Одлични гиф туторијали за плетенки кои лесно можете да ги следите


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар