Откријте колку сте здрави со помош на овие 5 лесни тестови

4. Ниво на токсини во телото

Спојте ги дланките во ниво на градите.

9-otkrijte-kolku-ste-zdravi-so-pomosh-na-ovie-5-lesni-testovi-www.kafepauza.mk_

Ако сте формирале прав агол, вашето тело е чисто и во нив нема насобрано отрови.

10-otkrijte-kolku-ste-zdravi-so-pomosh-na-ovie-5-lesni-testovi-www.kafepauza.mk_

5. Откријте ја биолошката старост

Застанете на десното стапало, а левото подигнете го 10 центиметри над подот. Раширете ги очите и затворете ги очите. Колку долго можете да останете во таа положба?

11-otkrijte-kolku-ste-zdravi-so-pomosh-na-ovie-5-lesni-testovi-www.kafepauza.mk_

Ако останете 30 секунди, вашата биолошка старост е 20 години. Ако останете 25 секунди – 30 години. За 20 секунди, староста е 40 години. 10 секунди и помалку, вашата биолошка старост е 60 години.

12-otkrijte-kolku-ste-zdravi-so-pomosh-na-ovie-5-lesni-testovi-www.kafepauza.mk_

Обидете се да живеете здраво, а токму затоа избегнувајте ги овие секојдневи навики кои го уништуваат вашето здравје.

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар