Најубавите изреки за децата и семејството

Во брзото и динамично секојдневие често забораваме да им покажеме на нашите најблиски колку ни значат. Поради тоа е важно никогаш да не заборавиме да ги прегрнеме и да ги потсетиме колку ги сакаме. Прочитајте ги овие цитати за семејството и потсетете се колку е важно да се одржува топлината, заедништвото и љубовта.

„Мажот никогаш не е поголем отколку кога ќе клекне и ќе му помогне на детето.“ – Абрахам Линколн

„Сите среќни семејства личат едни на други, а секое несреќно семејство е несреќно на свој начин.“ – Лав Николајевич Толстој

„Јас имам многу цвеќиња, но најубави цвеќиња се децата.“ – Оскар Вајлд

„Детството личи на крстарење по облаци. Кога се горе, небесната шир изгледа вечна, но на земјата нè чекаат многу препреки и планини.“ – Шан Са

„Три нешта ни останале од рајот: ѕвездите во ноќта, цвеќињата преку ден и детските очи.“ – Данте Алигиери

„Човештвото им должи на децата сè најдобро што може да им се даде.“ – од Декларацијата за правата на децата

Најубавите изреки за децата и семејството

„Ако сакаме нешто да промениме кај децата, треба прво да провериме дали тоа нешто треба да го промениме и кај нас самите.“ – Карл Густав Јунг

„Човекот е најблизок со себе кога ќе постигне сериозност како што има дете кое си игра.“ – Хераклит

„Децата не се боенки, па да можеме да ги исполниме со своите омилени бои.“ – Халед Хосеини

„Мајчиното срце е длабок понор на чие дно се наоѓа простувањето.“ – Оноре де Балзак

Најубавите изреки за децата и семејството

„Паметните родители им дозволуваат на своите деца и да згрешат.“ – Ганди

„Татковците не можат да направат ништо позначајно за своите деца од тоа да ја сакаат нивната мајка.“ – Жан-Жак Русо

Прочитајте и зошто најсреќното семејство никогаш не е и совршено.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Голем љубител на „Star Wars“ и трилер-романи. И многу сакам мачки!

Поврзани содржини

Остави коментар