20 работи што ќе ги дознаете откако ќе почнете да чувате мачка

Ако чувате мачка, најверојатно сте запознаени со нејзините чудни навики и тежок карактер. Понекогаш, нивните постапки се необјасниви, па затоа и ни го прават животот толку интересен. Доколку никогаш не сте имале мачка, но размислувате да посвоите, ова се работите што ќе ги дознаете за многу кратко време…

Првото нешто што треба да го знаете е дека не ја посвојувате вие мачката – мачката ве посвојува вас!

20 работи што ќе ги дознаете откако ќе почнете да чувате мачка

Уште од првиот ден, постојано ќе го фотографирате секој нивен чекор

20 работи што ќе ги дознаете откако ќе почнете да чувате мачка

Но, мачките многу лесно се трансформираат од најслатките суштества на светот во демони од пеколот

20 работи што ќе ги дознаете откако ќе почнете да чувате мачка

Понекогаш ќе ве гледаат со недоверба

20 работи што ќе ги дознаете откако ќе почнете да чувате мачка

Ќе научите дека мачка на маса е најдоброто нешто што некогаш сте го виделе

20 работи што ќе ги дознаете откако ќе почнете да чувате мачка

Продолжете на следната страница за останатите фотографии…

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар