часовник | Кафе пауза

Ова е причината зошто алармите се одложуваат за 9 минути наместо за 10

Утринските часови се тешки кота треба рано да се пробудите, но со одлагање на алармот, нештата стануваат поприфатливи.

Загатка: Колку време ви е потребно за да го пронајдете часовникот што покажува различно време?

Според креаторите на загатката, рекордот за пронаоѓање на погрешниот часовник е девет секунди. Дали вие можете да го пронајдете за пократко време?

Изберете часовник и дознајте што ве чека во блиска иднина

Дозволете му на вашиот инстинкт да ве води и немојте премногу да размислувате.

Тест на личноста: Одберете го вашиот омилен термин и дознајте што ви се крие во потсвеста

Одберете го времето на часовникот што најмногу ви се допаѓа и дознајте што открива тоа за вашата потсвест и личност.

Необичен часовник кој го „гравира“ времето

Иако на прв поглед не изгледа ништо поразлично од другите декоративни елементи во ентериерот, овој часовник многу се разликува од останатите.

Часовник на иднината: Се полни од топлината на вашето тело, па не мора никогаш да го тргнете од рака

Овој часовник не треба никогаш да го отстраните од вашиот зглоб за да го полните.

5 причини зошто е добро да носите рачен часовник

Доколку го исфрливте од употреба, овие причини ќе ве премислат.

Зошто скоро сите рачни часовници во рекламите го покажуваат истото време – 10:09?

Сте забележале ли дека показалките на скоро сите рачни часовници во рекламите покажуваат 10:09 часот, без оглед на брендот, големината или формата?

Кое е најдоброто време во денот за јадење, вежбање и одмарање?

Доколку сакате да го искористите максимумот од вашето тело, тогаш треба да ги синхронизирате вашите обврски со вашиот внатрешен часовник.