Дали пластичните даски за сечење се похигиенски од дрвените?

Кога купувате даска, внимавајте да е изработена од што поцврст материјал, за да се избегне создавањето вдлабнатини кои собираат нечистотии.

Време е да заборавите на нив: Хигиенски навики кои воопшто не се корисни!

Се случува претераната грижа за здравјето да создаде спротивен ефект, а претераната хигиена може да биде причина и за некои болести.

Работи кои можете да ги исчистите во машината за перење облека

Можеби не сте знаеле, но вашата машина за перење покрај облека, може да исчисти и многу други работи

Пижамите треба да ги менувате секој ден. Прочитајте зошто!

Кога се работи за пижамите, никој не помислува дека треба да ги смени по едно преспивање со нив.
Датум: 28 мар 2017
, Автор:

5 страшни работи што може да ви се случат доколку не ги миете забите редовно

Здравјето на секој орган од телото зависи од здравјето во устата.

Еве зошто никогаш не треба да влегувате дома со чевли

Сега и научниците советуваат дека никогаш не треба да влегуваме дома пред да ги соблечеме чевлите.
Датум: 02 феб 2016

11 навики на подготвување на храната кои го загрозуваат вашето здравје

Бактериите се сериозна работа и доколку не внимаваме при готвењето, тие драстично се развиваат и размножуваат.
Датум: 31 јан 2016

Еве што се случува доколку не ги миете забите

Колку се чисти вашите бисерно бели заби?
Датум: 23 дек 2015

Здравиот живот започнува од домот!

Едно неодамнешно истражување покажа дека на Европејците здравиот дом им е поважен за здравјето отколку избегнувањето на цигарите или редовната физичка активност.

4 летни закони за одржување хигиена на вашите интимни делови

Поради зголеменото потење и топлината, вашите интимни делови во текот на летото бараат подобро и повнимателно одржување на хигиената.

Како да одберете правилна четкичка за заби?

Можеби не можете да ја процените важноста на добрата орална хигиена, не само за здравјето на забите, туку и за целокупното здравје на вашето тело.