Бугарски уметник создава неверојатни илустрации што светат

Не е важно дали користите молив, боичка или вашите прсти за да создаде уметност, навистина не е лесно да направите нешто што ќе ги воодушеви сите.

Неверојатни подводни фотографии што се подраматични и од барокните ремек-дела

Фотографката Кристи Ли Роџерс била опседната со вода целиот нејзин живот, а нејзиниот последен проект „Музи“ го нагласува токму ова.

Уметници се предизвикуваат одново да ги нацртаат нивните стари „лоши“ цртежи

Лесно е да ги споредите вашите уметнички дела со оние на некој професионалец и да се чувствувате мизерно.

Неверојатен бел храм во Тајланд што ги претставува рајот и пеколот

Ват Рон Кун или познат како белиот храм во Тајланд е изграден со многу едноставна идеја. Креаторот Чалермчаи Коситпипат сакал да го создаде најубавиот храм на светот.

Јапонски артист ги илустрира чувствата што не можеме да ги опишеме со зборови

Се чувствуваме среќно и тажно, разочарано и со надеж, сакаме да сретнуваме нови луѓе и тажни сме кога ќе си заминат.

Артист создава огромни улични мурали низ Европа, правејќи ги здодевните градби интересни

Погледнете дел од неговите прекрасни уметнички дела што ги разубавуваат и најздодевните градби ширум Европа.

Убавината на природата, исцртана во огледала

Кога ги гледате овие фотографии, едноставно не можете да не помислите дека огледалата се мали планети од сосема други универзуми.

Талентиран фотограф го освои целиот свет со своите надреални фотоманипулации

Роберт Џанс е наградуван дигитален артист, фотограф и креативен директор чија работа одамна е во центарот на вниманието.

Илустрации што прикажуваат како гледаат луѓето со лош вид

Дали некогаш сте се запрашале како навистина гледаат луѓето кои имаат проблеми со видот?

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

Малата пинеална жлезда е лоцирана во центарот на човечкиот мозок и со векови се смета дека е седиште на душата или третото око.

Пејзажи што оставаат без здив, заробени во мали стаклени тегли

Овие фотографии ни даваат увид во минатото на фотографот, додека истовремено и метафорички ги зачувува сеќавањата што ги формирал за време на своето детство во Финска.

Артистка со синестезија ги слика на платно песните што секојдневно ги слуша

Мелиса МекКракен го црта тоа што го слуша, претворајќи ги песните што ја инспирираат во апстрактни маслени слики.