традиции | Кафе пауза

Како настанало сè: 10 занимливости кои ќе ви ги откријат сите тајни за Божиќ

Божиќ е еден од најголемите празници насекаде во светот. Но, дали некогаш сте се запрашале како сето тоа се случило?

10 интересни божиќни традиции ширум светот

Како што постојат традиционални обичаи кај нас, така тие постојат и ширум светот. Од Кина до Италија, од Франција до Грција, еве ги божиќните обичаи кои сигурно ќе сакате да ги дознаете.

15 чудни традиции од целиот свет

Секоја традиција може да ни покажe многу за вредностите на една држава и нејзината култура.

10 традиции ширум светот што се многу понови отколку што мислите

Некои навидум стари традиции започнале многу подоцна отколку што мислите. Некои од нив не постоеле пред повеќе од еден век.

10 интересни традиции со бакнување ширум светот

Бакнувањето е важен дел од животите на луѓето. Самиот чин е присутен низ целиот свет, а секоја култура додава нешто интересно.

8 неочекувани правила кои би требало да ги следите додека јадете во овие држави

Овие чудни и необични традиции за јадење можете да ги сретнете додека патувате низ светот.

Застарени традиции од кои сме премногу тврдоглави да се ослободиме

Жените треба да го променат презимето по венчавка, мора да ја посетите тетка ви кога ѝ е роденден...

10 традиции од британската кралска венчавка

Британските кралски венчавки следат многу традиции кои се развивале со текот на времето.

5-те најтрадиционални хороскопски знаци во зодијакот

Да се биде традиционален не значи и да се биде здодевен.

10 мали и едноставни традиции што ќе го зближат вашето семејство

Кога правите нешта заедно со семејството, вие создавате пријателства и сеќавања кои ќе траат дури и во тешките периоди.

7 историски традиции за Денот на вљубените што се романтични и морничави истовремено

Ова се 7-те најчудни традиции поврзани со Денот на вљубените што постоеле во минатото...

10 моќни љубовни магии што се користат на различни места во светот

Доколку сѐ уште не сте го освоиле срцето на симпатијата, сигурно сте подготвени да направите сѐ што е потребно за да пронајдете љубов.
12