судење | Кафе пауза

8 мали нешта поради кои луѓето несвесно ве осудуваат

Проверете дали поседувате некои од овие ситни карактеристики или дали можеби препознавате некои од нив кај личности што ги познавате.

За посреќен и поздрав живот, престанете да им судите на другите

За повеќето од нас, судењето ни е вградено. Ги судиме сите, од странецот на улица, до колегата па и јавните личности, без воопшто да имаме информации за нив.

8 мантри кои ќе ви помогнат да го отворите умот и да престанете да им судите на другите

Можеби една од најважните работи кои ќе ги научите е да се откажете од потребата да им судите на другите.

Не судете пребрзо: 7 работи кои треба да престанете да си ги кажувате за другите луѓе

Понекогаш позади најголемата насмевка може да се крие најголемата тага.

10 ситуации кои им се случуваат само на оние што постојано изгледаат намуртено

Навистина не е пријатно кога лицето постојано ти изгледа како да сакаш да убиеш некого, а овие 10 ситуации се доказ за тоа.

8 детали кои за нас кажуваат многу повеќе одошто сме свесни

Понекогаш, малите нешта кои ги правиме и кои ги сметаме за секојдневни говорат многу повеќе за нас како личност отколку што можеме да замислиме.

Поучна приказна: Пари без вредност

Еден старец продавал различни нешта со цел да заработи за живот...

Викенд книга: „Во врска со онаа ноќ“ – Џули Џејмс

Опуштен роман кој оди совршено во комбинација со плажа, коктелче и добро расположение.

10 совети за да престанете да им судите на другите

Никој не сака другите да му судат, а повеќето луѓе не сакаат ниту да им судат на другите. Па сепак, тоа на сите нам ни се случува.

Книга: „Девојката што го урна осилото“ – Стиг Ларсон

Маестрален завршеток на најуспешната книжевна трилогија на денешницата кој мора да го прочитате
Датум: 05 мар 2014
, Автор:

Филмски викенд со адвокатски драми

Во поново време нема добри филмови од овој тип, па затоа одбравме пет кои се постари, но извонредни.

Кажете му „да“ на сегашниот миг

Кажете му „да“ на сегашниот миг и ослободете се од стресот што го носи јазот помеѓу она што од нас го бараат околностите во кои живееме и она што го налага човечката природа.
12