Зошто нашите најдобри пријатели се најчесто оние кои ги среќаваме додека студираме?

Постојат многу причини поради кои луѓето тврдат дека времето додека студирале е нивниот најубав период од животот.

8 знаци дека сте поинтелигентни од останатите

Што го прави некого паметен? Научниците веќе со години се обидуваат да стигнат до одговорот на ова прашање.

Зошто луѓето стануваат сè поинтелигентни? И повисоки?

Податоците од 350.000 луѓе низ 100 различни студии ни покажуваат дека луѓето стануваат сè попаметни, но исто така и повисоки.

Дали треба да престанете да купувате вода во шишиња?

Дали таа е навистина поздрава? И дали има подобар вкус?

Имате ли лице создадено за успех?

Дали сте се запрашале некогаш што вашето лице открива за вас? Еве некои сознанија на та тема до кои е дојдено по пат на научни истражувања.
Датум: 13 мај 2015
, Автор:

5 важни нешта кои можеби не сте ги знаеле за лутината

Погледнете ги следниве 5 примери во кои јасно се гледа влијанието на лутината врз однесувањето на луѓето...

15-минутен трик кој ќе ви помогне да го победите копнеењето по благо

Едно неодамнешно истражување покажало дека овој трик може да им помогне на 97% од жените и на 68% од мажите кои се во ваква ситуација.

5-те најчудни психолошки експерименти

Понекогаш креативноста на психолозите знае да ги одведе работите во необјаснива насока која води кон следниве чудни психолошки експерименти...

Психолошки трик кој ќе ви помогне побрзо и полесно да донесете одлука

Преку низа истражувања психолозите сфатиле точно што треба да направите доколку сте во недоумица и не можете да откриете што точно треба да направите.
12