Го слушате отчукувањето на вашето срце додека одморате? Тоа може да биде знак на животозагрозувачка состојба

Докторите објаснуваат зошто луѓето понекогаш го слушаат отчукувањето на срцето додека лежат.

Според едно ново истражување марихуаната ја менува структурата на срцето

Истражувачите откриле ново сознание дека канабисот буквално може да го промени срцето на корисникот.

7 знаци кои ве предупредуваат дека не го слушате вашето срце

Единственото нешто на светот што суштински го имаме е она што го носиме во нашите срца. Сепак, постојат знаци на предупредување кои ви кажуваат дека не го слушате своето срце.

Изберете срце и откријте што ве чека на љубовен план во декември

Изберете го срцето што најмногу ве привлекува и откријте каква љубовна судбина ве чека во последниот месец од годината.

Предупредувачки знаци: Овие симптоми покажуваат дека е време да посетите кардиолог

Обрнете внимание на симптомите затоа што некои од нив не се безопасни како што изгледаат, па ако ги почувствувате, посетете кардиолог.

4-те особини на мажот кој најверојатно ќе ви го скрши срцето

Светот изгледа како убаво место, а вие во вашиот партнер не можете да видите ниту една маана.

Германски народен лек за чистење крвни садови: Спречува срцеви и мозочни удари, зајакнува имунитет

За да ги прочистат крвните садови, луѓето најчесто посегнуваат по лекови. Но, тие често предизвикуваат штета на црниот дроб и бубрезите.

Краток тест: Дознајте колку е здраво вашето срце

Па, доколку сакате да дознаете колку е старо вашето срце, тестирајте го со помош на овој калкулатор за срце.

Кој е правилниот број на отчукувања на срцето во минута според возраста?

Отчукувањата на срцето во минута, кои уште се нарекуваат и пулс, се важни во дознавањето на состојбата на вашето срце и здравјето на целиот крвоток.

Запознајте го Вајли, најслаткото куче далматинец со срце на носот

Ова симпатично кученце ги освои срцата на луѓето ширум светот со неговата уникатна шара во срцеста форма која се наоѓа токму на неговото носе.

Кои се оние работи кои го блокираат патот до неговото срце?

Веќе некое време се состанувате и од старт имате впечаток дека сте ја запознале вистинската личност за вас. Но, тој сѐ почесто ги презакажува состаноците, а истовремено ве убедува дека сѐ е во ред.