спорт | Кафе пауза

Не смеете да ги заборавите овие 4 работи секогаш кога се справувате со стрес!

Според психолозите, овие четири работи можат значително да ја зголемат вашата способност за прилагодување на стресот!

Кои се идеалните вежби и спортови за вас според вашата крвна група?

Луѓето со крвна група АБ многу често доживуваат болки во мускулите и во зглобовите, а луѓето со крвна група 0 сакаат интензивни вежби.

10 причини зошто скијањето е најдоброто нешто што можете да го направите за вашето тело

Доколку размислувате дали да му дадете шанса на овој спорт, следниве придобивки ќе ве убедат во тоа.

12 спортови кои се премногу луди за да бидат вистинити

Дали ви здодеа од постојаните исти спортови и барате нешто необично?

Силвија Митевска и нејзината борба за родова еднаквост во спортот: Секоја од нас има моќ да си го исполни сонот!

Силвија Митевска е параглајдеристка, авторка на збирката раскази „Додека Данте спие“ и претседателка на граѓанската организација ТАКТ.

Инспиративни цитати од познати олимписки атлети кои ќе ви го подигнат натпреварувачкиот дух

Дури и да не следите спорт, овие цитати можат да се применат во секоја област од животот.

5 изуми на античките Грци без кои не би можеле да го замислиме денешниот свет

Лулката на западната филозофска мисла – Античка Грција, донела многу изуми без кои не би можеле да си го замислиме модерниот секојдневен живот.

9 забавни спортови со кои ќе потрошите најголем број калории

Спортот е секогаш најдобриот начин за трошење калории!

36 причини зошто никогаш не треба да практикувате сноубординг

Секој што тврди дека ужива во сноубордингот лаже. Никој не може да ужива во овој недефиниран спорт, кој нуди многу малку возбуда и е без одредени правила.
Датум: 27 јан 2016

Неколку начини за да го оживеете вашето детство

Ако сте родени пред дигиталната ера на видео игрите и 24-часовната интернет зависност, повеќе од веројатно е дека сте го поминале вашето детство на здрав и активен начин.

Спортска психологија: 4 техники со кои спортистите го достигнуваат својот потенцијал

За да постигнете успех во кој било спорт или атлетски натпревар, многу е важно да се фокусирате на вашиот ум исто колку што се фокусирате и на телото.

Табела: Колку калории на час трошите со различни активности?

Иако бројот на калории кои ги согорувате со вежбањето зависи од вашата тежина, метаболизмот и други фактори, постојат просечни пресметки врз основа на кои можете да се ориентирате при планирањето на вашите активности.
Датум: 28 јан 2015
, Автор: