сопственици | Кафе пауза

8 работи што треба да ги знаат сите сопственици на кучиња

Сопствениците на кучиња понекогаш велат дека нивното куче е добро и дека е пријателски настроено само затоа што не сакаат да го шетаат врзано со ремче.

Една студија открива дека вашата мачка мисли дека сте ѝ родител

Една студија открила дека мачките имаат социјално-когнитивни способности и слично како и бебињата, може да ве сметаат за нивни родители и да создадат чувство на приврзаност.

20 фотографии кои покажуваат дека милениците сè повеќе стануваат како нивните сопственици

Вистинит е фактот дека миленичињата и нивните сопственици со текот на времето почнуваат да споделуваат слични карактерни црти.

Зошто не треба да ја поклонуваме својата облека, ниту пак да носиме туѓа?

Скоро сите објаснувања се сметале за интригантни, сè додека науката конечно не дошла до вистинското откритие со помош на квантната физика.

Истражување: Сопствениците на мачки се поинтелигентни од оние кои чуваат кучиња

Според некои истражувања, луѓето најчесто чуваат кучиња како домашни миленичиња, но оние кои чуваат мачки најверојатно се поинтелигентни.

Погледнете ги овие слатки животни кои не сакаат да ги остават нивните сопственици ниту за момент

Понекогаш слатките животинчиња толку многу се приврзуваат за нивните сопственици што не можат да живеат ниту еден ден без нив.

Како се гледате самите себеси, а како ве гледа вашето куче?

Мислите дека сте просечна личност? Вашето куче не мисли така.
Датум: 07 мар 2016

Каков сопственик, такво домашно милениче

Домашните миленици се важен дел од секое семејство. Но, кај некои луѓе оваа поврзаност оди и многу подлабоко...

10 кучешки заповеди: Препораки од кучињата за сите сегашни и идни сопственици

Ова се 10 упатства кои секој сегашен или иден сопственик на куче треба да ги знае.
Датум: 07 фев 2014
, Автор:

Мачки кои прават „да пукне“

Некои помрзливо, некои енергично, едни со двете раце, други мора да бидат подлажани со храна. Сепак, сите овие мачки успеале да ги спојат шепите со дланките на нивните сопственици.
Датум: 27 ное 2013
, Автор:

Помалку познати факти за кучињата

58% од сопствениците на кучиња, ги вклучуваат нивните миленици во фотографиите од годишните одмори.
Датум: 13 окт 2013
, Автор:

Стапала vs. шепи

Необична серија фотографии за поврзаноста на кучињата со нивните сопственици...
Датум: 02 јул 2013
, Автор:
12