6 случајни откритија што засекогаш ја промениле историјата на човештвото

Многу од големите откритија што ја промениле историјата се случиле ненадејно, а овие случајни изуми целосно ја промениле нашата реалност.

18 докази дека сѐ се случува со причина во ТВ серијата „Симпсонови“

Денес ви ги даваме одговорите на прашањата што редовно ги поставуваат милиони обожаватели ширум светот...

Зошто ништо не е случајно, туку сѐ се случува со причина?

Дали случајно сте решиле да му се јавите на некој ваш стар пријател и во истиот момент тој ви се јавил вам? Како ќе го објасните овој необичен настан?

Неверојатни случајности за кои тешко е да поверувате дека навистина се случиле

Повеќето, ако не и сите, сте доживеале некоја случајност во вашиот живот.

Зошто треба да престанеме да чекаме некаков знак и да се обидеме да го создадеме самите?

Настаните кои се случајни се несомнено посебни, но постои нешто многу поубаво кога сами ги создаваме.

Случајни фотографии кои ќе го променат вашиот поглед кон светот

Нова перспектива на инаку вообичаени сценарија.

Луѓе ги опишуваат најсекси случајностите на кои биле сведоци

Некој на Редит го поставил прашањето: Која е најсекси ситуацијата на која случајно сте биле сведоци? Ова се дел од одговорите.

Викенд книга: „Статистичка веројатност за љубов на прв поглед“ – Џенифер И. Смит

Можеби би претпоставиле дека веројатноста за љубов на прв поглед е висока, но што ако не е?

Книга: „Љубов со мали букви“ – Франсеск Миралјес

Станува збор за симпатичен роман, кој ја проблематизира современата урбана осаменост и секогаш постоечката човекова потреба за љубов и пријателство.

Тројца случајни момци пеат заедно и притоа „разбиваат“

ва е музиката во својата наједноставна форма, резултат на спонтаност, креативност, чувство за ритам и само еден инструмент за придружба. Фантастични се!
Датум: 19 мај 2014
, Автор:

10 неверојатни случајности

Следниве примери ќе ви изгледаат премногу чудно за да бидат било судбина, било случајност.
12