сегашност | Кафе пауза

Љубљански замок – совршен спој на минатото и сегашното!

Замокот е едно од најпознатите културно-историски обележја на Љубљана!

Како да му ставите крај на минатото? Прочитајте ги нашите совети!

Не дозволувајте минатото да ви влијае врз сегашноста и иднината!

Кои знаци укажуваат на тоа дека сте емоционално зрела личност?

Овие знаци ќе ви укажат на тоа дали и колку сте емотивно зрели!

Како да живеете во сегашноста?

Едноставни техники што можат да ви помогнат да научите како конечно да почнете да живеете во сегашноста и на тој начин да го зголемите задоволството од животот.

Никогаш нема да бидете среќни доколку не научите да живеете во сегашноста

Додека чекате да ви се случи нешто големо во иднина, го пропуштате она што ви е пред очи.

Едноставен карактерен тест кој ќе ја открие вашата перцепција за животот

Овој едноставен психолошки тест ќе ви даде еден детален приказ на вашата интуиција и ќе ви помогне да ја откриете својата скриена внатрешна страна.

10 инспиративни совети од Екарт Тол кои ќе ве одведат на патот кон среќата

Со прифаќањето на сегашниот момент можете да го пронајдете совршенството.

17 едноставни потсетници кои ќе ви помогнат да продолжите со животот кога ви е најтешко

Кога ќе научите да бидете благодарни за малите нешта во животот веднаш ќе почувствувате разлика од рутината во вашето секојдневие.
Датум: 12 фев 2016

7 позитивни животни совети кои ќе ви ја подобрат сегашноста

Времето е нешто врз кое немаме контрола, затоа е важно да го искористиме правило и максимално. Следете ги овие животни мудрости и направете ја вашата сегашност поубава за живеење.

Време е да се ослободите од минатото, а следниве 20 знаци укажуваат на тоа

Kакво и да било, без разлика какви слатки или горчливи маки носи со себе, не смееме да дозволиме минатото да преземе контрола врз нашата сегашност.

Поучна приказна: Како да ја пронајдете љубовта на вашиот живот?

Се чувствувате како да сте заробени во кругот на секојдневието? Сè што ви е потребно е малку мудрост за вашиот живот повторно да се врати на вистинскиот пат, па можеби токму оваа приказна ќе ви помогне во тоа...