10 ситуации во кои е добро да се обратите кај психолог

Психологот може да ви помогне да ги надминете моменталните животни проблеми, да ви даде совет или поддршка.

Кои се најчестите причини поради кои милениумците посетуваат терапии кај психолог

Психолозите секојдневно се сретнуваат со милениумците кои имаат низа прашања на кои немаат одговори.

Правете го само она што го сакате: 10 совети за среќа од рускиот психолог Михаил Лабковски

Зошто сме несреќни, кои препреки на патот до среќата можеме да ги сретнеме и како да ги надминеме?

Најпознатиот руски психолог советува: Менувајте се себеси, а не другите!

Тој ги открива 10-те тајни на среќата по чие дознавање, вашиот начин на размислување целосно ќе се промени...

Психолог создава неверојатни надреални светови инспирирани од работата на познати режисери

„Тим Бартон и Хајао Мијазаки се коренот на мојот сопствен свет“, вели тој.

5-те стратегии за успех на ментално силните луѓе

Зошто менталната сила е клучот за успехот?

Најдосадните досадни однесувања

Сте се запрашале ли некогаш како е можно некои луѓе да бидат толку досадни и уште повеќе, дали воопшто се слушаат себеси што и како зборуваат?

9 тактики со кои луѓето ќе ве искористуваат секогаш кога ќе можат

Некои луѓе се многу манипулативни и се обидуваат да ве искористат на секој можен начин и секогаш кога за тоа ќе им се укаже прилика.
12