20 животни принципи на психологот Валериј Синелников

20 животни принципи на психологот Валериј Синелников

Валериј Синелников е познат психотерапевт и автор на популарни книги и тој верува дека мора да се придржувате до овие 20 златни принципи ако сакате да имате здравје, хармонија и душевен мир.

20 животни принципи на психологот Валериј Синелников

„За да станете господар на вашата судбина, мора да ја сфатите одговорноста за вашите мисли. Тогаш, можете да ја промените вашата судбина, ослободувајќи се од негативното размислување.“

„Односите се само дел од животот, а не самиот живот.“

„Нашето физичко и ментално здравје, работата, финансиите и односите со семејството и со пријателите се одраз на сопствените мисли, чувства и грижи. Во овој живот, човекот го прима она во што верува.“

„Комуникацијата не смее да биде негативна или празен разговор. Нејзината цел секогаш треба да биде спојување на две личности.“

„Светот околу себе е одраз на мислата. Сè што има човекот, тој сам го создава.“

„Убав и чист свет може да се создаде почнувајќи од самиот себе.“

„Децата ќе бидат среќни ако нивните родители се среќни.“

„Светот околу нас, другите луѓе, природата – сето тоа е уникатно. Мора да го забележите изненадувањето во уникатното и да престанете да му се воодушевувате.“

„Човекот ги создава сите болести.“

„Универзумот ги слуша нашите мисли, соништа и желби. Затоа, важно е не само да ги развеселите другите луѓе, туку и да ги забележите. На пример, преку искрена благодарност да научите да ги прифаќате даровите на универзумот што честопати не ги забележувате.“

„Некои луѓе немаат татковина. Бидејќи татковината не е земјата на раѓање или државјанството. Татковината е место каде што човекот ќе може да си ги врати душевниот мир и силата, да се исполни со енергија и со позитивни мисли. Татковината е место што секој треба да го има.“

„Човекот не треба да се стреми само кон богатството, автомобил, куќа итн. Човекот треба да се стреми кон внатрешен развој, па дури и кон развој на нови врски. Во најдобар случај, човекот треба да биде заинтересиран за себе.“

„Ако им наштетувате на луѓето, ќе наидете на одмазда предизвикана од агресијата. Штетата е агресивно чувство.“

„За да постигнете одредена цел, мора јасно да ја формулирате. Невозможно е да стигнете некаде ако немате план. Можеби ќе се изгубите по патот.“

„Секоја личност има цел во животот. Нема случајни луѓе.“

„Што се однесува до исхраната, луѓето немаат јасно мислење. Ако им кажете дека одредена храна е забранета, веднаш ќе помислат дека ги лишувате од најскапоценото нешто во животот.“

„Нашата потсвест содржи многу информации за сè што се случува во универзумот. Како клетка во организмот што не може да го види во целост, но содржи информации за него на генетско ниво. Човекот во вселената е нејзина клетка. Ова ги објаснува феномените на видовитоста, на предвидливоста, на судбината, па дури и на телепатијата. Според овој закон, секоја личност може да открие и да развие вакви способности во себе. Главната работа е во чистотата на мислите.“

„Секој човек треба да сонува и да живее стремејќи се да ги оствари своите соништа. На крајот на краиштата, главната работа што човекот ја има се умот и душата. Ако луѓето се обидат да го развијат едното, честопати го забораваат другото. Но, душата треба да се храни со чисти мисли и со искрени чувства.“

„Парите и другите материјални средства сами по себе не се лоши. Но, работењето само за нив нема да ви донесе ништо друго освен негативност. Тоа не е живот, туку постоење и опстанок.“

„Мислите ја формираат енергијата, енергијата непрекинато циркулира во крвта, а крвта е физичко олицетворение на душата.“

Прочитајте ги овие 17 јапонски поговорки што ќе ги променат вашите ставови кон животот.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар