превенција | Кафе пауза

Најважните здравствени прегледи за секоја возраст

Секоја возраст со себе носи одредени здравствени ризици. Токму од таа причина, лекарите советуваат да правите навремени здравствени прегледи.

Ковид-19 и сезонски грип – сличности и превенција

Коронавирусот претставува нов начин на живот - вирус чии карактеристики сѐ уште не се целосно познати.

3 болести што може да ги добиете ако седите премногу долго пред компјутер

Повеќето работни места денес се поврзани со компјутер, а ако поминувате повеќе од четири часа на ден пред компјутерскиот екран, важно е да знаете кои се можните последици.

8 лоши навики и ситуации што го зголемуваат ризикот од мозочен удар

Оваа состојба може да доведе до оштетување на мозокот, па дури и до смртен исход.

Пролетно овошје кое помага во борбата против ракот на дојката

Ракот на дојката е сериозна тема за секоја жена, па сигурно ќе ве интересира откритието на група италијански научници.

Доаѓа сезоната на грипот: Што сè треба да знаете?

Бидејќи доаѓа уште една сезона на грипот, не е чудно што родителите и децата се подготвуваат за најлошото. Па, погледнете како да останете здрави оваа сезона.

14 симптоми на топлотен удар на кои треба да обрнете внимание

Иако изгледа дека есента само што не дошла, сè уште нè очекуваат навистина топли денови.

Одлични совети за луѓето на коишто им се гади додека се возат

Овој проблем се појавува кај сите лица, но најмногу кај деца, бремени жени и луѓе кои земаат одредени лекови.

21 факт за загадувањето со пластика и 10 нешта што вие можете да ги смените

Изгледа како да не можеме да го избегнеме загадувањето со пластика...

9 рани симптоми на дијабетес кои не треба да ги игнорирате

Ако не се лекува, дијабетесот не само што ќе го намали квалитетот на животот, туку може и да го скрати. Токму поради ова е важно навреме да се открие.

Недостатокот на сон не е единствената причина: 5 видови замор и како да ги идентификувате

Понекогаш не е само недостатокот од сон причина за замор. Важно е и „горивото“ што го внесувате во вашето тело.
12